Activiteiten

Jesse-excursie, zondag 11 juni 2023 om 10.30 uur

In het 'Jesse-kwartier' (Rijnsburgerweg en Boerhaavelaan) vinden we bijna alles terug dat de architect zo kenmerkt: zijn bouwstijlen en zijn eigen-aardigheden. Om 10.30 ontvangen we u met koffie op Rijnsburgerweg 20 (Jesse-pand). In een levendige presentatie, gebaseerd op o.a. het briefarchief van de architect,  leert u Jesse beter kennen. Daarna wandelt u o.l.v. de Jesse Stichting langs de prachtige panden met al even prachtige verhalen. Eindtijd 12.30.
Deelname is gratis voor onze donateurs. Van niet-donateurs vragen wij een bijdrage van € 20 ten behoeve van de Jesse Stichting. Max. 15 deelnemers.
U kunt zich opgeven via ons contactformulier en krijgt een bevestiging.

 

Onthulling Monumentenbord bij De Keet, 18 september  2022

Op zoek naar het Jesse-gevoel? Op zondag 18 september om 15.30 onthulde Anneke Jesse het ANWB-monumentenbord aan Rijnsburgerweg 35. De straffe regenbuien verhinderden niet de komst van 40 Jesse-donateurs, die een rondleiding kregen n het monumentale pand.

 

Jesse-lezingen, rondleiding en fietsroute 11 en 12 september 2021

Tijdens de Open Monumenten Dagen op 11 en 12 september 2021 bezochten meer dan 250 bezoekers het rijksmonument van Jesse, De Keet op Rijnsburgerweg 35. Het programma was een initiatief van de Jesse Stichting ism stichting Osger, OMD Leiden en de eigenaar.

 

Nieuwsbrief

Via het contactformulier kunt u zich opgeven voor de digitale nieuwsbrief, die u ook attendeert op de onderwerpen in de regelmatige blogs over Jesse.